2021

18/12

Vi välkomnar kennelns andra Cesky terrier lilla gosan Pepitahill´s Mari Magi aka Vera.


8/12

Välkomnar Hollys & kennelns 8 små underverk🐶 5 små wheaten tikar och 3 hanar💕


20/11

Astrid och Jessica for i väg till Eskilstuna för extriör bedömning, vilket resuleterade i excellent för lilla struman👍😊


15/11

Idag fick vi provsvaren på gentesterna vi tog den 8/11 på Irish Sunbeams Astrid aka Astrid och vår kennelprins Wheaten Island´s Duke Zach aka Kenzo. Jättenöjda med resultaten för våra vovvar😊   Nu skall vi bara ta Hd röntgen på Astrid och självklart skall båda hundarna göra Bph👍 


13/11

Astrid och matte Jessica åkte i väg till Glottenskogen🌲 och gick en härlig wheatenpromenad anordnad av Barbro&Åke Swtk regionöst. 

Meningen var att vi även skulle åka till Sala för lite utställningsklippkurs på söndagen den 14/11 men pga trasig bil så blev den tyvärr inte av för oss.8/11

Hurraa vår Holly & Hos Casino väntar små puppisar v.49 med leverans v.5.💕Vi är så glada och spända på att få se de små underverken.🥰

Är ni intresserad av en valp är ni varmt välkomna att höra av er till mig.

Mer finns att läsa under c-kullen.

22/10

Vår fina underbara älskade molly❤finns inte ord för den sorg som jag och familjen känner och tårarna kan inte sluta rinna

😭från att vara den busiga glada underbara klokaste finaste flicka vi vet till att bli så sjuk visste jag inte va möjligt & att inte få ta hem dig fanns inte ens i tanken när jag åkte med dig till vetrinären, vi är alla i stor chock och du fattas oss så det värker😰.Älskar dig💕9/10

Holly är parad så nu får vi se om det blir valpar efter kärleksmötet. Hane presenteras när vi vet om Holly är dräktig.


1/10

Vi välkomnar kennelns första Cesky terrier vår lilla sessa Cc´s Hot Appel Pie aka Signe.


26/9 Kennelträff

Idag har vi haft vår första kennelträff:) Vädret var verkligen med oss och vi kunde njuta av ensolig & härlig dag tillsammans. Tack till alla som kom och ett särskollt tack till instruktör; Barbro som kom och höll lite "kurs" en del av dagen.19/9 Utställning Högbo Bruk

Holly och jag drog iväg på utställning vilket slutade med exellent.


11/9 Bph

 Maja och jag for iväg med Holly till Enhörna för att göra bph. Var super roligt och intressant dock tyckte jag att beskrivningen stämde bra överens med vår syn på vår lilla stjärna.


28/8 Wheatenfestivalen 

Vi hade en härlig dag som blev den första utställningen på ett år pga C19 :)Jätteroligt för mig som uppfödare att få se valparna i ringen för första ggå, och tänk vilka fantastiska valpköpare jag har, så kul att ni ville ställa. Ni var super och era valpar/ hundar är så duktiga. Hundar som var anmälda var: Molly, Holly, Kenzo och valparna Irish Sunberams Atrid, Abbe, Brumma, Brummelisa, Brum.


14/8 Cesky specialen

Maja och jag for iväg till Hökensås camping i Tidaholm, Skaraborg där vi tittade på och träffade ett helt gäng underbara 4 benta och trevliga uppfödare. Maja hjälpte till att ställa en av valparna som deltog i utställningen. Vi hade en supertrevlig dag! Ser framemot nästa år :)


9/5 Extriörbedömning i Eskilstuna

Holly,Kenzo och Abbe följde med och alla fick väldigt fin kritik, och skötte sig fint i ringen med Maja som handler denna gång. Extra roligt var att Holly fick CK :)


8/5 Wheatenpromenad i Nyköping

Molly, Holly, Kenzo, Astrid och Abbe var med på promenaden 


24/4 och 1/5 Prova på viltspår för nybörjare Nyköping

Astrid, Kenzo och Abbe var med och provade på viltspår, vi hade två riktigt mysia och lärorika dagar tillsammans.


17-18/4 

Alla valparna i Bamsekullen har nu flyttat till sina familjer. Vi önskar alla fantastiska valpköpare ett stort lycka till med er lilla "bäbis", ni vet var vi finns om ni har funderingar eller frågor.


16/4

Idag har vi vart och besiktiga alla valparna, så nu är alla vaccinerade och chippade . De var hur coola som helst när de blev undersökta av vetrinären :), några la sig tom på rygg och somnade när de undersöktes.


20/2 Molly och Conor´s Riverwind Of The Que Shu aka Iver valpar föddes den 20/2

Valpningen gick jättebra och både Molly och valparna mår bra.Det genererade i 4 hanar och 2 tikar. Först ut var en hane precis som förra gången och det blev lilla blå snabbt följt av pojke grön, nummer tre som kom var flicka röd därefter kom pojke gul flicka lila och pojke orange. Alla valparna låg runt 300g och var både pigga och hungriga när de kom ut :) Stort tack till vår dotter Maja som agerade "valpmorska" denna gång. Tacksam också för mina "mentorer" som fanns med oss under valpningen via telefonen, och hanens  uppfödare om vi behövde samt mina kursare från skk uppfödarutbildning, känner mig oerhört tacksam för att ha alla er underbara som bollplank.22/1 Ultraljud på Molly där vi såg ett gäng söta små:)

Molly trippade in på Evedensia och hälsade glatt på vetrinär och sköterskan, då vi redan rakat hemma blev det bara en undersökning innan vi fick komma in till själva ultrat. Det är tredje gången jag får vara med om detta med mina tikar och man blir lika tagen och rörd varje gång när man får se små hjärtan som pickar och sparkar inne i magen. Molly är en fantastisk tik och efteråt trippade hon glatt ut och hoppade upp i bilen, självklart efter att hon fått en "gottis" av både vetrinären, sköterskan och självklart receptionisten som den lilla damen också var "tvungen" att hälsa på ;)

En liten goding på ultra

Holly klarade Bph med skott.

Wheatenfestivalen

Ceskyspecialen

Bamsekullen

En liten goding på ultra

Kontakta mig gärna:

via fb kennelsidan & messinger där, eller via mailen


 Patrik Lilja


 Vadaregången 29,     61163 Nyköping

Mail:  lilja@irishsunbeams.se

Följ mig:

Följ mig gärna på någon av mina social medier för en bättre inblick i mina hundars vardag.