Kennel

Jag föder upp hundar av rasen Irish Softcoated Wheaten Terrier och fom 2021 även Cesky Terrier, kennel namnet Irish Sunbeams ansökte jag om och fick godkänt 2019 av FCI och SKK.

Valet av kennel namnet kommer dels av Wheaten terrierns ursprungsland som är Irland samt värmen och glädjen som dessa hundar sprider och magin som utspelas när solens strålar leker i pälsen. När jag nu valt att utöka kenneln med en ras till och man inte får ändra sitt kennelnamn så tycker jag att valet av Sunbeams passar in lika bra på Cesky terrierns egenskaper🥰

 

Min kennel ligger i den sörmländska kuststaden Nyköping där jag tillsammans med min familj och hundarna bor i ett parhus med skogen och havet som närmsta granne. Jag har en liten uppfödning där mitt mål är att föda upp harmoniska och positva rastypiska Wheaten och Cesky terriers allt enligt SWTK och Ceskyklubbens rastandard och där jag självklart följer SKK`s riktlinjer och regler. 

Vi ser våra hundar som familjemedlemmar därför växer våra valpar och hundar upp tillsammans med oss då vi tror att detta skapar de bästa förutsättningar för varje enskild individ i deras utveckling,  då valparna får uppleva och ta del av familjens vardag med allt vad det innebär😊.

 

Kenneln består just nu av två Wheatentikarna Irish Sunbeams Astrid aka Astrid,  och House Of Softy Holly aka Holly. Våra Ceskytikar Cc`s Hot Appel Pie aka Signe och Pepitahill´s Mari Magi vår Vera min man Patrik och våra fyra barn.

Vi har i dagsläge två Wheaten hanar med bibehållen avelsrätt: Irish Sunbeams Abbe och Wheaten Island`s Duke Zach och vår lilla fodertik Irish Sunbeams Cinnia aka Clarabelle från vår senasta kull.

 

Jessica: Jag har gått skk`s uppfödarutbildning samt deltagit vid flera genitikförekäsningar samt vart med på och gått olika hundkuser,  utställningshandling och klippkurser samt deltagit i uppfödarmöten. Jag klipper alla hundarna både till vardags och utställning & ser till att hundarna är rena och tofsfria, samt går kurser mm

Patrik: Hjälper till vid parning samt vid utställningar.

Linus: Lägger gärna spår i skogen till hundarna och går på promenader.

Maja: Hjälper till vid valpning och handling.

Theo: Tar gärna med hundarna på en promenad, cykel eller spring tur. 

Emma: Är den som ser till att  det finns tillräckligt med leksaker till hundar och valpar. 


Hör gärna av dig om du är intresserad av valp eller foderhund, har frågor om min uppfödning, raserna, klippning eller bara vill komma på besök

Väl mött!

Jessica

Följ mig:

Följ mig gärna på någon av mina social medier för en bättre inblick i mina hundars vardag.